Værket er klar til genåbning: “Vi har tonsvis af arrangementer i kalenderen”

Efter to år med nedlukninger er Værket klar til at lægge restriktionerne på hylden. Det begejstrer chef Mikael Qvist Rørsted.

Af Albert Bastian Boysen

Coronanedlukninger og restriktionsjusteringer har gang på gang ført til aflysninger, udsættelser og kaos i kulturlivet. Regeringen planlægger nu at fjerne alle restriktioner fra 1. februar. For overordnet chef for Værket, Mikael Qvist Rørsted, er det en glædelig nyhed.

”Det er fantastisk. Vi har tonsvis af arrangementer i kalenderen. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er der for mange, men det skal jeg ikke pive over. Vi skal bare i gang,” siger en ekstatisk Mikael Qvist Rørsted.  

Værket har siden den første coronanedlukning, i starten af 2020, været halvdelen af sit sædvanlige selv.

”Vi har typisk 250 kulturarrangementer om året, nu er vi nede på 125. Hvor vi normalt har haft 100.000 gæster på et år, har vi haft 40.000,” siger Mikael Qvist Rørsted.

Værket har i løbet af de sidste to år flyttet hundredvis af arrangementer til et senere tidspunkt. I 2022 skal Værket blandt andet gæste Iggy Pop, James Taylor og en akustisk Burhan G. Foto: Albert Bastian Boysen

Ifølge Mikael Qvist Rørsted er det dog ikke et overordnet økonomisk problem, for kultursteder der modtager offentlig støtte, fordi de bibeholder støtten uden at have deres sædvanlige udgifter til arrangementer. Han peger på kulturinstitutioner som Nordisk Film, Live Nations og Tivoli, som dem der er hårdest ramt.

”Vi har en automatik til at tro, at det er de store steder, der nok skal klare sig, og de små der har det svært. Det er ikke noget, man i kulturlivet har haft lyst til at råbe højt om, fordi der har været nok udfordringer for alle kulturinstitutioner, store som små,” siger Mikael Qvist Rørsted.

Michael Gonzalez er musikansvarlig hos spillestedet Turbinen. Også han glæder sig til at restriktionerne bortfalder.

”Det kommer til at føles mere frit og ubesværet, når man oplever kultur. Det tager lidt af brødet fra oplevelsen, hvis man skal være bænket til en stående koncert,” siger Michael Gonzalez.

Love Shop, Kira Skov og Andreas Odbjerg er blandt de navne der er til at finde på kalenderen hos Turbinen i 2022. Foto: Albert Bastian Boysen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *