Kronjyske veteraner indfører nyt tiltag – skal række ud til flest mulige

Danmarks Veteraner Lokalforening Kronjylland har startet et splinternyt nyhedsbrev, og formanden håber, at det nye tiltag giver resultater.

Fire veteranforeninger samles ugentligt på den gamle kaserne I Randers – Foto: Sebastian Pfaff

Af: Sebastian Pfaff

Danmarks Veteraner Lokalforening Kronjylland har startet et nyhedsbrev, der går ud til veteraner og pårørende. VeteranNyt Kronjylland, som nyhedsbrevet er navngivet, er et tiltag i en række af mange, som krigsveteranerne står bag.

De mange tiltag og foreningens store engagement resulterede i, at den kronjyske kommune sidste år blev anerkendt for deres indsats på veteranfronten af Forsvarsministeriet og blev tildelt titlen ”Årets Veterankommune” – en pris indstiftet af forsvarsminister Trine Bramsen (S). Randers Kommune modtog prisen foran 25 andre kandidater.

En forening, hvor krigsveteraner mødes

Arbejdet er altså ikke gået ubemærket hen, men randrusianerne har ikke stillet sig tilfreds endnu.

Det nyeste tiltag på blokken vil blive udgivet en gang om måneden og har til formål at samle relevante informationer og aktiviteter på en måde, der er let at overskue, fortæller foreningens formand til Kronnyhederne. Samtidig er der en særlig årsag til, at informationen vil blive sendt afsted som et nyhedsbrev fremfor gennem en Facebook-gruppe.

”Aldersgruppen hos os spænder fra 30 år til over 80 år, og det er nok ikke mange af de ældre, der gør brug af Facebook. De kan bedre forholde sig til en nyhedsmail,” siger Hans Christian Mortensen, formand for Danmarks Veteraner Kronjylland til Kronnyhederne.

Når ud til flere, men for alle

Derudover er der også dem, der kommer hjem fra krig med nogle psykiske udfordringer.

”Vi vil nå ud til så mange som muligt. De krigsveteraner, der er udfordret på det psykiske, er ikke altid lette at få fat i. Til det har vi en fantastisk veterankoordinator i kommunen, men vi vil gerne have fat i flest mulige veteraner i Randers Kommune,” siger formanden.

Randers Kommune har veterankoordinatoren Stanley Angelo Schmücker tilknyttet. Han hjælper veteraner og pårørende til veteraner og sørger for, at de bliver anerkendt for deres indsats og oplever en mere ensrettet og helhedsorienteret indsats fra kommune og øvrige aktører.

Kommunens veterankoordinator er ifølge Hans Christian Mortensen god til at få inkluderet de psykisk udfordrede veteraner, men Schmückers akilleshæl er, at han ikke må opsøge dem grundet en række regler. De skal selv komme til ham. Derfor kan nyhedsbreve komme dem og mange andre veteraner til gavn, mener Hans Christian Mortensen.

Ifølge veterancentret.dk. er der registreret over 600 veteraner i Randers Kommune.

Kronnyhederne har forsøgt at få fat i veterankoordinator Stanley Angelo Schmücker, men uden held.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *