Nordic Ink er gået i sort

Tattoobutikken Nordic Ink i Randers mangler farver efter en ny EU-lov er trådt i kraft. Forhåbentligt finder nye farver snart vej til kundernes kroppe.

Butikken Nordic Ink i Randers. Foto: Caroline Rømer

Af: Caroline Rømer

Siden den 5. januar har det været næsten umuligt at tatovere med farver, da EU-lov forbyder mere end 4000 indholdsstoffer. 

Der er kommet nye farver på markedet, som ikke indeholder de forbudte stoffer, men de er svære at for fat på, da der er stor efterspørgsel.

Ingen farver hos Nordic Ink

Den første lov har allerede ramt Nordic Ink i Randers, som for tiden slet ikke kan tatovere med farver. De nye farver er ikke til at støve op, ifølge Anders Randa, tatovør hos Nordic Ink.

Efter at de gamle farver er blevet smidt ud, har det ikke været muligt at skaffe nye. 

”Jeg har lavet en del farvearbejde, men det kan jeg ikke lige nu. Jeg kan kun lave sort, vi har ikke engang en hvid”, siger Anders Randa

Der er nemlig en god grund til, at branchen ikke har haft tid til at bestille nye farver hjem.

”Vi fik for kort varsel, så vores producenter kan slet ikke følge med efterspørgslen”, siger Dorthe Romain fra Dansk Tatovør Laug.

Hun forklarer at alle farverne skulle testes for de over 4000 indholdsstoffer, og det var der kun fire måneder til. 

”Det er lidt som at lukke branchen”, siger Dorthe Romain. 

Frustrationen er også stor hos Nordic Ink, hvor de skal omstille sig til at arbejde med helt nye ukendte farver.

”Det kan godt føles lidt som en heksejagt”, siger Jakob Berthel, tatovørlærling hos Nordic Ink.

Der er stadig efterspørgsel

Selvom at der har været meget uro omkring indholdsstofferne, så er der stadig stor efterspørgsel efter farverige tatoveringer hos Nordic Inks kunder. På trods af at farven stadig mangler. 

Anders Randa forklarer, at omkring 30-40 procent af deres kunder ønsker en tatovering med farve, og kunderne venter ivrigt på, at butikken igen får farver på lager.

”Det tomrum er blevet fyldt op af at lave sort/hvid-tatoveringer. Der er folk som spørger flere gange om ugen om, hvornår vi får farver hjem. Lige så snart de er tilgængelige, skal vi nok sige til”, siger Anders Randa.

Tatovørbranchen bliver ramt af endnu en EU-lov som træder i kraft den 4. januar 2023. Denne gang er det grøn og blå som bliver forbudte. De to farver skulle blive endnu sværere at erstatte end de foregående.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *