FOA vil fortsat have restriktioner på ældreområdet – områdeleder i Randers Kommune er uenig

Regeringen har besluttet at afskaffe næsten alle restriktioner. FOA oplyser i dag, at de gerne vil gerne bibeholde restriktioner på plejecentre – områdeleder for ni plejecentre i Randers er ikke enig.

Det er alle plejehjem i Danmark, som FOA mener stadig skal være omfattet af restriktioner arkivfoto: Flickr

Af Jacob Clemen

Danskerne kan inden længe se frem til en hverdag uden mundbind og coronapas. Men ifølge sektorformand fra FOA Torben Klitmøller Hollmann burde regeringen fastholde sine restriktioner på plejecentre, fordi det skaber nogle udfordringer i arbejdslivet:

”Vi har i forvejen svært ved at rekruttere folk til ældreområdet, og nu må vi kigge ind i, at smitten stiger, og så kan man ikke gå på arbejde. Så vi er nødt til at tænke os om det næste stykke tid,” udtaler han til TV2 nyhederne.

Hvert fjerde plejehjem har haft et coronatilfælde i sidste uge, viser tal fra Statens Serum Institut. Det er det højeste niveau siden pandemien brød ud i Danmark.

Områdeleder for ni plejecentre og 1000 medarbejdere i Randers, Ditte Bach Sørensen deler ikke den samme bekymring som FOA. Hun mener, at plejecentrene i Randers godt kan klare sig uden restriktioner, hvis man bare bruger lidt sund fornuft.

”Vi skal selvfølgelig stadig tænke os om, så hvis man ser én der har symptomer, så handler vi selvfølgelig stadig. Vi kan stadig godt agere med sund fornuft, uden at der er en hård restriktion ned over os.”

Seniorbeboer på Randers Kloster Birthe Møller synes, at restriktionerne på plejecentrene gerne må forsvinde helt – også hvis man skal betale den yderste konsekvens:

”Regeringen eller FOA skal ikke tænke på at beskytte os. Vi har levet vores liv. Det er nu mere ungdommen, jeg tænker på, I har stadig et helt liv foran jer. Så afskaf nu de restriktioner – vi dør alligevel snart,” siger hun.

Regeringen planlægger at afskaffe alle restriktioner d. 1 februar.

Birthe Møller har længe været seniorbeboer på Randers Kloster. Foto: Jacob Clemen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *