Færre faglærte hænder vil uddannes i Randers i år

Færre elever ønsker at starte på Tradium Tekniske Skole i Randers i januar. Det kan risikere at give konsekvenser for skolens økonomi på længere sigt.

Der startede 156 færre elever på Tradium Randers i januar i år sammenlignet med sidste år. Foto: Louise Langæble Petersen

Af Louise Langæble Petersen

Den 17. januar 2022 startede der 156 færre elever på erhvervsskolen i Randers, end der gjorde samme tid 2021. Det viser Randers tekniske skole, Tradiums, opgørelse af nye elever i januar 2022.

Færre penge skolekassen

De 156 elever giver et større hul i skolekassen. Tradiums budget for 2022 er der allerede estimeret med et underskud på 408.000kr – dette vil dog blive endnu større ved det lave antal elever, der er startet her til januar.

Ulrik Vosgerau, der er kommunikationschef på Tradium, ønsker ikke at kommentere på de konkrete tal, men fortæller at skolen har en fremadrettede indsats for at sikre flere elever

”Vi arbejder med flere forskellige parter for at få en mere positiv udvikling af antallet studerende på erhvervsuddannelserne. Vi forsøger at fortælle de unge, at erhvervsuddannelserne at også kan åbne muligheder i det videre liv”, fortæller han.


Corona kan være en faktor

Ifølge studievejleder Bjarne Lauridsen på Tradium kan corona være en medvirkende faktor til, at færre har valgt at starte på en erhvervsuddannelse i år.

”Mange af dem kan score gode penge ved poderjobs eller i restaurationsbranchen nu og vælger måske at udskyde deres uddannelse”, fortæller Bjarne Lauridsen.

Efter et rekordår i 2021, hvor 859 ansøgte om en plads på erhvervsuddannelserne på Tradium. Det var en stigning på 88 fra året før, men nu er antallet af ansøgere lavere end i 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *