Knap 30.000 kroner blev i weekenden skudt afsted fra håndboldbanerne i Randers Kommune

Da håndboldene i weekenden ramte nettet på banerne, gav det ikke kun et point på pointtavlerne. Som led i Danmarks Indsamlingen blev der på de Randrusianske håndboldbaner samlet knap 30.000 kroner ind til den gode sag.

Foto: querpass_bilder, Flickr

Af Louise Langæble Petersen

Et fælles håndbolddanmark er i år med til at samle penge ind til Danmarks Indsamlingen. A.P. Møller fonden og A.P. Møller – Mærsk donerer nemlig 50 kroner pr. scorede mål i alle håndboldkampe i weekenden 22. og 23. januar til indsamlingen.


I weekenden blev der i Randers kommune spillet 18 håndboldkampe. Det betyder efter redaktionens beregninger, at kampene i Randers Kommune har samlet knap 30.000kr ind til indsamlingen ved hjælp af A.P. Møller fonden og A.P. Møller – Mærsk.

67 mål i lokal forening

IF Fjorden, der er ligger i Øster Tjørslev, havde to gennemførte kampe i weekenden. Her blev der i alt scoret 67 mål og derved var foreningens spillere med til at samle næsten 3500 kroner ind til den store indsamling.

Foreningen er stolte af sine spilleres præstationer og støtter ikke Danmarks Indsamlingen udover den fælles donation med A.P. Møller fonden og A.P. Møller – Mærsk. Det har ikke været muligt under den nuværende situation for foreningen.

”Lige nu har vi rigeligt at gøre med at holde holdene kørende i forhold til Coronarestriktioner. Hvis ikke vi aflyser kampe, aflyser modstanderne kampe, som så skal passe ind i travl dagligdag”, fortæller Morten Mikkelsen der sidder i bestyrelsen for Håndbold i IF Fjorden.

Han understreger, at det er ikke, fordi foreningen ikke har lyst til at hjælpe til den gode sag.

Lige vilkår for alle

Der er tale om et nyt samarbejde mellem Dansk Håndbold Forbund og A.P. Møller fonden og A.P. Møller – Mærsk. Tidligere har det været foreningerne selv, der har arrangeret indsamlinger til den gode sag. Anna Valentin Heide, der er udviklingskoordinator i Jydsk Håndbold Forbunds Kreds 4, mener dog, at initiativet samler hele forbundet.

”Super fedt at alle mål, uanset om man var U9 eller 2.divisionsspiller, tæller med i Danmarks indsamlingen”, fortæller hun.

Jydsk Håndbold Forbund Kreds 4 råder over Djursland, Randers, Hobro, Hadsten, Viborg, Bjerringbro og Stoholm områderne. Udregninger viser, at der i hele kreds 4 er blevet scoret ca. 2190 mål som giver næste 110.000 kroner fra de kronjydske håndboldhaller til Danmarks Indsamlingen.

Hverken A.P. Møller fonden eller A.P. Møller – Mærsk ønsker at oplyse præcis, hvor mange mål, der er kommet ind i weekenden.

Coronakrisens børn

I 2021 var A.P. Møller fonden og A.P. Møller – Mærsk også med til at samle penge ind til Danmarks indsamlingen. Dengang var det ikke håndboldspillerne. I stedet var helt almindelige danskere, der var ude og gå ture for den gode sags tjeneste.

Danmarks Indsamlingen samler for andet år i træk penge ind til Coronakrisens børn. Det gør de ved udviklingsprojekter i 12 land, der skal give børnene nyt håb og nye muligheder på trods af Corona. I 2021 blev der ved indsamlingen samlet over 120 millioner kroner. Danmarks Indsamlingen kan ses lørdag den 29. januar kl. 19 på DR1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *