Barejer i jubel efter melding om fuld genåbning: “Vi er fuldstændig klar!”

Efter gårsdagens pressemøde blev det en realitet, at barerne den 1. februar kan holde åbent hele natten. Og det er noget der glæder Barrys Pub i Randers.

Barrys Pub var nogen af de første i verden til at få en såkaldt ‘øl-pipeline’. Foto: Tobias Farholt Jørgensen

Af Tobias Farholt Jørgensen

Et år og 323 dage. Det er så lang tid siden, at regeringen første gang lukkede Danmark ned. Men d. 1. februar kan danskerne igen nyde et restriktionsfrit Danmark. Det betyder også en genåbning af nattelivet – og det er til stor begejstring for medejer af Barrys Pubs Eddie Kristiansen.

”Det er fantastisk! Det glæder vi os helt vildt til,” siger han.

For selvom størstedelen af Storegades barer har valgt at lukke i takt med, at restriktioner om udskænkning mellem 22-05 blev vedtaget, har Barrys Pubs været trofaste og budt randrusianerne velkommen indenfor. Det har dog ikke været uden konsekvenser.

”Det har kostet noget at holde åbent. Vores normalt travle vintertid har været helt død, og vi har været nødsaget til at skære ned på blandt andet medarbejdere.”

Pubben har henover vinteren fortsat vist fodbold, hvilket Eddie Kristiansen nævner har kunnet holde dem åbne.

Fuldstændig klar til næste uges genåbning

Men snart skænkes der igen øl fra alle pubbens fadølshaner. Tirsdag kan Barrys Pub atter serverer alkohol efter klokken 22, og de er klar til at modtage masser af festglade borgere.

”Vi er fuldstændig klar! De fleste øvrige barer åbner først i weekenden, så tirsdag glæder vi os til, at vi igen kommer tilbage til det normale.”

Eddie Kristiansen fortæller også, at Barrys allerede er i gang med at planlægge aktiviteter, hvor blandt andet deres traditionelle karaoke-aften genopstår. Han tager dog tingene, som de kommer, og til at starte med vil han bare nyde de frie tøjler.

”Vi har ikke planlagt det store her i starten. Vi skal bare nyde, at vi kan åbne fuldt op. Jeg har haft kontakt med alle de lokale musikere, der ikke kan vente med at komme og optræde. Der skal nok komme masser af events til gæsterne.”

Første karaoke-aften bliver lørdag d. 5 februar, hvor randrusianerne igen kan skråle med på sange som Sweet Caroline.

To af Barrys Pubs konkurrenter på Storegade. Foto: Tobias Farholt Jørgensen

Flot, men ekstraordinært 2021

Selvom den seneste juleperiode var til den hårde side, kunne Barrys Pub forlade 2021 med en flot omsætning. Faktisk kunne Eddie Kristiansen og de andre ansatte på trods af restriktioner fejre rekordår. Han ser sommerens EM, samt nedlukningen af mange af konkurrenterne som grundlag for succesen.

”2021 var et flot år. Vi solgte omkring 25.000 øl. Det er rekord. De øvrige konkurrenter havde lukket omkring juni, og derfor fik vi alle studenterne herned. Derudover var der selvfølgelig EM, hvor vi havde fyldt ved stort set alle kampe.”

Eddie Kristiansen tror dog næppe på, at det sker igen, selv hvis nye restriktioner skulle vedtages. Han glæder sig også til at kunne fortsætte det gode samarbejde med de øvrige barer på gågaden foran Barrys Pub, hvor de blandt andet arrangerer udendørs koncerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *