Tøj- og sportsbutikker i Randers midtby rammes oftere af butikstyverier end andre

Lidt under halvdelen af de adspurgte butikker i Randers midtby har oplevet mindst et butikstyveri inden for de sidste to måneder.

Telia på Rådhustorvet har monteret alarmer på de fleste produkter i butikken. Foto: Magnus Maury Sørensen

Af Magnus Maury Sørensen

Hvis man som butiksejer har en tøj- eller sportsbutik i Randers midtby vil man oftere være udsat for butikstyveri end andre butikker i Randers. Det viser en stikprøveundersøgelse som Kronnyhederne har foretaget.

Særligt tøjbutikken Marcus på Sankt Mortens Gade er præget af butikstyverier.

”I december måned var vi udsat for fem butikstyverier, hvoraf vi kun fangede to af dem. Det er oftest gadevarer, der bliver stjålet, og derfor har vi sat alarmer på dem,” siger Kristian Juul, som arbejde i Marcus.

Flere butikker er også blevet medlem af vagtordningen i Randers midtby og Telia har blandt andet sat låse på næsten alle deres produkter i butikken.

Kigger man på statistikken er antallet af butikstyverier i Randers dog faldende. Siden 2007 er det stødt faldet og det forventes at 2021 fortsætter i samme spor.

Denne udvikling stemmer godt overens med de nationale tal, hvor den overordnede tendens for antallet af butikstyverier ligeså er faldende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *